משימה: הטבלה מחזורית משפחות כימיות ותכונות.
קוראים את המאמר, להלן הדרכה לקריאת המאמר.
א. המאמר מכיל תכנים ברמות שונות ולא כולם מתאימים לרמת הידע שבה אתם נמצאים. נסו לזהות את המשפטים שאינכם מבינים כי הם לא מתאימים לרמת הידע שלכם ודלגו עליהם.
ב. מצד שני, נסו לזהות משפטים שאינכם מבינים אבל הם חשובים מאוד לרמת הידע שלכם (המשפטים נראים חשובים ובסיסיים, מכילים רעיונות שמצלצלים לכם או קשורים לרעיונות שלמדתם)
ג. קוראים פעם ראשונה ומסמנים משפטים לא מובנים אבל חשובים (סעיף ב) אבל לא מבררים אותם בשלב זה. הקריאה הראשונה היא יחסית מהיר (ברפרוף) כדי לקבל תחושה על הנושא, על המאמר וכו'.
ד. קוראים פעם שניה לעומק ומנסים להבין את כל הדברים החשובים. תלמיד אחד קורא משפט או קטע קצר והאחרים מקשיבים (בפעם השנייה מדלגים על משפטים/קטעים שחלטתם שהם לא רלוונטיים עבורכם). אחרי הקריאה כל אחד רושם במחברתו, מה הבין ומה לא הבין, שאלות של הבנה, שאלות שעולות אצלו מהקטע. חייבים לרשום גם אם אתם חושבים שההבנה שלכם היא מוטעית. חייבים לנסות לכתוב גם את מה שלא מבינים.
ה. לאחר הכתיבה במחברת כל תלמיד מציג לקבוצה מה שכתב. מציג ראשון התלמיד שכתב את מספר השאלות של הבנה הגדול ביותר. הקבוצה מקיימת שיח על הדברים המובנים ומנסים להבין יחד ככל שניתן לעומק. וממשיכים לקטע/למשפט הבא.
ו. במהלך הקריאה רושמים דברים לא מובנים, רעיונות שעולים, שאלות של הבנה, סקרנות וחשיבה. נמנעים ככל האפשר מהפסקת העבודה בקבוצה לצורך שאלות, אפשר לשלוח שאלה למורה דרך האתר ללא עזיבת המקום. מנסים להבין את כל שאפשר להבין, רק לאחר קריאה והבנה של כל מה שאפשר להבין בטקסט פונים לשאול את הדברים שלא הבנתם.
ז. סכמו את המידע שנראה לכם רלוונטי להעביר לכיתה. מידע רלוונטי הוא מידע בסיסי מידע שקשור לדברים אחרים שנותן תמונה ועוזר להבין את התמונה המלאה, גם מידע שיש לו קשר להתנסות שלכם בחיים הוא רלוונטי וחשוב. מידע לא רלבנטי הוא מידע שהוא לא בסיס ולא קשור לפריטי מידע אחרים, מידע כזה שישכחו אותו דקה אחרי שנאמר כי הוא חלק מתמונה שלמה. לדוגמה, "המדע העוסק בחקר המתכות נקרא מטלורגיה, מהמילה היוונית מטאלון" המשפט מובן, אבל לא חשוב, כי לא יזכרו את המילה מטלורגיה וזה לא חשוב להבנה של דברים אחרים בנושא, זהו ידע שעומד בפני עצמו ולא קשור ולא עוזר לידע אחר אלא מעמיס.
ח. לאחר הסיכום בחרו בדרך טובה ללמד את הכיתה את המאמר שלכם. למשל תוכלו לחפש שאלות שנושא שלכם יענה עליהם, או הכינו שאלות לכיתה שמתוכם יכוונו לדברים שכתובים במאמר. הכינו מצגת עם טקסט קצר (שתי שורות בכל שקופית) עם תמונה הממחישה את הכתוב למשל, אחת התכונות של מתכת היא שהן ניתנות לריקוע הסבירו מה זה והראו תמונות של ריקוע והכנת כלים מחומרים שונים, הממחישות את הנושא באופן הכי ברור שאפשר. בנושא מימן והליום הראו תמונות הממחישות את ייחודיותם גם במבנה האטום גם בטבלה וגם בתכונות. בנושא ההלוגנים הציגו את החומרים השונים והראו את מצב הצבירה שלהם בטמפרטורת החדר לפי השורה בטבלה, מה קורה ככל שיורדים בשורה, הראו את השימושים השונים ואת הקשר שלהם לתכונות. הייחודיות של הגזים האצילים, בטבלה בתכונות בשימושים.
לאחר כל ההצגות, תתקיים משימת הערכה על כל הנושאים.
משימת ההערכה תבדוק תהליכי הבנה, יכולת שאילת שאלות ויישום הידע שרכשתם לתחומים אחרים. המשימה לא תתמקד בכמויות של ידע, ולכן השקיעו בתהליך הלמידה וההבנה וכו'.